
KIYMALI RUS BÖREĞİ MALZEME LİSTESİ
- 1 su bardağı inek sütü (Kutu sütü olmasın %100 doğal süt olsun)
- 2 tatlı kaşığı mayalamak için bira mayası
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- Un
- 1 Su bardağı Su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir paket margarinin yarısı
- 2 su bardağı ayçiçek yağı veya zeytinyağı (Böreği kızartmak için)
KIYMALI BÖREĞİN İÇ HARCI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gram taze çekilmiş kıyma
- 2 Orta veya küçük boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
KIYMALI RUS BÖREĞİ NASIL YAPILIR ?
- Börek hamurumuz için derin bir kabın içine maya koyun üzerine şeker ve sütü ilave edin.Sütün akışkanlığı ile mayayı iyice eritin.İçine önceden yumuşattığımız oda sıcaklığındaki margarini ekleyip tuz ve su ekleyin iyice karıştırın.Ardından un ilave edin ve yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra Hamurumuzun üzerine nemli bir bez örtüp mayalanması için sıcak bir ortamda beklemeye alıyoruz.
- Böreğin hamuru mayalanırken bizde kıymalı harcımızı yapmaya başlayabiliriz.Öncelikle soğanlardan başlıyoruz.Soğanlarımızı soyup minik minik küpler halinde doğruyoruz.Tavaya biraz yağ ekleyip soğanları içine atıp biraz kavuruyoruz.
- İçine kıymayıda ekleyip beraber kavurmaya devam edelim sonrasında karabiber ve tuz ekleyip 1 - 1.5 dakika daha kavuruyoruz ve altını kapatıyoruz.( Dikkat edin fazla kavurursanız karabiberi yakarsınız )
- Mayalanan börek hamurumuzdan elma büyüklüğünde parçalar koparalım.
- Kopardığımız hamur parçalarını elinizde yuvarlayın ve tezgahta bastırarak oval bir hamur elde edin.
- İçerisine hazırladığımız kıymalı börek harcından koyup böreği yumurta şeklinde kapatıyoruz.
- Yapışmamaları için bir tepsiye un serpin ve yumurta büyüklüğündeki böreklerimizi dizin.Şimdi diyeceksinizki böreği tepsidemi pişireceğiz ? Hayır tabiki merak etmeyin tepside pişirirsek şu halde altı yanar zaten :) Kıymalı Böreğimizi tavada pişiricez :)
- Derin bir kızartma tavası alın içine yeteri kadar sıvıyağ koyun.
- Hazırladığımız kıymalı böreğin her birini kızgın yağda kızartıyoruz.Ve kızaran börekleri üstüne 1-2 kat peçete konulmuş servis tabaklarına alabiliriz.Böylece yağın fazlasını peçetelere aktarmış oluruz. Afiyet Olsun.
KIYMALI BÖREK NASIL YAPILIR VİDEOSU (Kaynak: uzmantv.com)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder